Palvelumme

ELY-konsultointi ja pk-yritysten rahoitus

Useat asiantuntijoistamme on valittu ELY-keskusten valtakunnallisiksi puitesopimustoimittajiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ELY voi tukea konsulttitoimeksiantojamme merkittävästi. Tyypillisesti tuki kattaa 75 % konsultointiprojektin kustannuksesta. ELY konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja se maksaa yritykselle 325 euroa + alv/päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana. ELY-keskus määrittää palveluiden keston. 

Yritysten kehittämispalvelut: konsultointi

Suunnitteletko yrityksellesi kasvua kotimaassa, kansainvälistymistä tai omistajanvaihdosta?  Mietitkö liiketoiminnan digitalisointia tai kaipaatko markkinoinnille uutta suuntaa? Voit löytää avun näihin ja moniin muihin yrityksesi tarpeisiin ELY-keskuksen tarjoamasta Konsultointi-palvelusta.

ELY-keskuksen kehittämispalvelut on suunnattu pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä sekä tarvitsevat tähän ulkopuolista apua. Konsultointipalvelut ovat mainio tapa hyödyntää asiantuntijaosaamista kustannustehokkaasti. Useat Konsulttiverkosto Black & White Oy:n asiantuntijoista on hyväksytty ELY-keskuksen palveluntuottajiksi.

ELY-keskuksen Konsultointi-palvelu on tarkoitettu toimintansa vakiinnuttaneille pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kehittää toimintaansa. Toimiala- tai yhtiömuotorajoituksia ei ole. Palvelu räätälöidään aina yrityksesi tarpeisiin.

Konsultointipäiviä haetaan ELY-keskuksen sähköisessä järjestelmässä. Yhdellä ELY:n päätöksellä hyväksytään 2-7 konsultointipäivää kerrallaan. Konsultointipäiviä myönnetään 3 vuoden aikana enintään 15 päivää. Yhden konsultointipäivän hinta asiakkaalle on 325 eur/pvä (alv 0%). Palveluntuottaja laskuttaa yrityksen osuuden suoraan asiakkaalta ja valtion tukeman osuuden ELY-keskukselta.

Kerromme mielellämme tarkemmin hakemusprosessista sekä autamme tietenkin myös kymmenien projektien kokemuksella itse hakemuksen suunnittelussa.  Päätös tulee ELY-keskukselta yleensä noin viikossa hakemuksen jättämisestä.

 

Alle olemme koonneet muutamia esimerkkejä aihepiireistä, joihin voi saada tukea ELY-keskuksen kehittämispalveluista.

Analyysipalvelut

Analyysissa kartoitetaan kokonaisvaltaisesti yrityksesi liiketoiminnan nykytila ja kirkastetaan sen kilpailuedut yhdessä asiantuntijan kanssa. Saat yrityksellesi konkreettisen kehittämissuunnitelman, jossa määritellään tavoitteet, kehittämiskohteet ja tarvittavat toimenpiteet 2–3 vuodeksi eteenpäin. Analyysin jälkeen yrityksesi voi hyödyntää ELY-keskuksen Konsultointi-palveluita tai muita yrityspalveluita. Jos haluat kuulla lisää analyysista, niin Arto Kuuluvainen kertoo mielellään lisää.

Konsultointi: Markkinointi ja asiakkuudet

Markkinointi- tai myyntistrategian laatiminen

Hinnoittelu

Tuotteistaminen/konseptointi

Asiakkuudenhallinta/CRM

Jakelukanavastrategiat

Relevanttien markkinointikanavien tunnistaminen

Digitaalinen myynti ja digitaalinen markkinointi

Social selling

Brändistrategiat

Sponsorointistrategiat & -konseptit

Kohderyhmien kirkastaminen

Asiakasymmärryksen kehittäminen

Palvelumuotoilu

Viestintästrategiat

Konsultointi: Kasvu ja kansainvälistyminen

Kasvustrategiat
Kansainvälistymisstrategiat
Omistajanvaihdoksen suunnittelu
Uudet liiketoiminnot
Kasvun rahoittaminen

Konsultointi: Tuottavuus ja digitalisointi

Toiminnan tehostaminen ja selkeyttäminen

Digitaaliset ratkaisut ja toiminnan digitalisointi

Prosessien kehitys

Vastuullisuus kilpailukeinona

Teknologia- ja digitalisaatiokartoitukset

Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus myös muista ELY-keskusten ja Business Finlandin rahoitusinstrumenteista.

Olemme auttaneet asiakkaitamme hyödyntämään esimerkiksi yritysten kehittämisavustuksia, maaseudun yritysrahoitusta sekä Business Finlandin Innovaatioseteli ja Tempo-rahoituksia. Esittelemme myös mielellämme asiakkaitamme verkostoomme kuuluville pääomasijoittajille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.